Speedski
Speedski i Idre (Foto: Idrefjall.se)

Skidåkning

Skidåkning

Skidåkning
Foto: Peder Sundström

Fotoworkshop 20-22 mars 2009

Se bilder från Idrekursen »

Nedan följer information inför kursen:

Vinterns workshop blir i Idre och vi kommer att fotografera mycket actionfylda aktiviteter på Idre fjäll, bland annat världscuptävlingen i speedski samt stora hopp i parken. Actionfotokursen kommer att vara under tre dagar, 20-22 mars.

Actionfotografen Peder Sundström lär ut hur man tar bilder av action och äventyr i vintermiljö under tre intensiva dagar. Under teoripassen tittar vi på massor med bilder, pratar komposition och bildspråk mm. Under praktikpassen övar och övar vi att fota motiv i action, främst är det skidåkning vi övar på. Vi lär känna vår utrustning och testar nya prylar. På kvällarna är det bildbehandling med bland annat Adobe Photoshop och tips och trix för att få ett proffsigare resultat. Ett effektivt arbetsflöde från fototillfället till publicerad bild, på webb eller i tryck, är en röd tråd genom kursen. Vi har en avslappnad stämning där alla får komma till tals och få svar på sina frågor.

Den senaste utrustningen från Nikon kommer att finnas på plats för test, samt Bengt Lundberg från Nikon är med och visar alla finesser. Vi testar kameror, objektiv och blixtar bland annat. Ett utmärkt tillfälle att få hjälp med sina egna Nikon-grejer eller om man funderar på att skaffa ny utrustning eller vill jämföra med andra märken. Den nya D3x och D700 kommer bland annat att finnas att fingra på.

Vi håller en liten grupp (10-14 personer) för att få så bra kvalitet i kursen som möjligt.

Det kommer eventuellt finnas utrymme för egen skidåkning. Liftkort för helgen ingår i priset.

Förkunskapskrav:

Inga förkunskapskrav.

Utrustning:

Digital systemkamera
Bärbar dator
Oömma, varma kläder och skor
Slalomskidor el motsv. Vi kommer att transportera oss med skidor en del så det är bra att ha med skidor. Liftkort ingår i kursavgiften.

Saknar du något av ovanstående kan du höra av dig, vi kan hjälpa till med viss utrustning.

Boende:

De flesta kommer att bo i trebäddslägenheter i anslutning till konferenslokal, skidbacke och restaurang.

Schema »
Innehåll »
Pris och anmälan »


I samarbete med:

Idrefjäll

Lowepro

Nikon